Huhhuhhh.. Tässä vasta aihe, puhua suomalaisille venäläisistä, joista heille on muodostunut ihan historian takia ikuinen vihollinen. Tähän päälle vielä trolli-sanan lanseeraus juurikin kumoamaan kaiken, joka tuntuu järkevältä, mutta ei osu yhteen läntisen todellisuuden kanssa.. Heti näistä alkusanoista voisi kuvitella, että arvostan itäistä naapuriamme tai jollain tavalla suosin sitä, mutta näin ei ole. Haluaisin vain, että löydettäisiin yhdessä totuus ja sitäkautta yhtenäinen todellisuus tähän tilanteeseen. Sehän on varmasti tullut kaikille selväksi, että Putinin todellisuus eroaa aikalailla meille tarjotusta todellisuudesta.

Ukraina - mitä tapahtuu?

Ukrainan kriisi on tällähetkellä päällä ja monet tahot yrittävät löytää ratkaisua tähän kriisiin ja ainakin yhtä monet vaikeuttavat sitä. Lähdetään ihan alusta ja yritetään katsoa neutraalista näkökulmasta mitä Ukrainassa on tapahtunut. Ukrainassa oli EU-vaalit 2014, jossa ukrainan kansa äänesti EU:ta vastaan. Elikkä Ukrainalaiset elivät normaalia elämää niinkuin me elämme, ennenkuin kyseiset vaalit koittivat. EU myönteiset puoleet ja ihmiset eivät olleet tyytyväisiä vaali-tulokseen, koska he kovasti olisivat halunneet EU:n suojiin/otteeseen. Tästähän syntyi mellakka, jolle saatiin hienosti kasvot, maskuliininen nyrkkeilijä Vitali Klytško. Tästä seurasi vallankaappaus Ukrainassa. Laillisin vaalein äänestetty presidentti syrjäytetään vallasta ja tilalle tulee viime vaaleissa huonosti menestynyt puolue ja uusi Presidentti Petro Porošenko. Tästä alkaa vielä isommat mellakat, kaikki venäjämieliset olivat hylkiöitä tämän uuden hallituksen edessä, vaikka esimerkiksi krimillä venäläisten osuus on n. 90%. Tässä vaiheessa Venäjä puuttui peliin. Krimillä järjestettiin lailliset vaalit ja he liittyivät selvin äänin Venäjään. Mitä jos he eivät olisi tehneet tätä? Olisiko heillä ita-ukrainan tilanne tällä hetkellä? Ketä vastaan Ukraina oikeastaan edes taistelee? Länti koittaa kaikin mahdollisin tavoin saada todisteita Venäjän osallisuudesta tähän sotaan, mutta vielä ei ole mitään vakuuttavaa löytynyt. Mitä jos Ukrainan hallitus ja sen joukut taisteleekin omia kansalaisiaan vastaan? Pitää muistaa, että Ukrainan väestöstä tosiaan on suhteellisen suuri osa on venäläisiä. Jos tämä taistelu olisikin juuri näitä Ukrainan venäläisiä vastaan? Miksei Venäjä tässä tapauksessa auttaisi omia kansalaisiaan. Tosiaan tilanne on sekava ja läntinen + itäinen infosota ei auta yhtään selvittämään Ukrainan tapahtumia.

Sitten tämä uskomaton sodanlietsonta mitä on tällähetkellä meneillään. Sota-aiheilla herkutellaan mediassa ja sota sana ylipäätänsä esiintyy kaikkialla. Kuinka moni oikeasti haluaa sotaa? Ja kuka oikeasti haluaa sotia? Kylmän sodan jälkeen Venäjä on käynyt ainoastaan Georgian kanssa sotaa, tai oikeastaan tsetseenejä vastaan. Amerikka sen sijaan on osallistunut useampaan. Vuoden 1991 Persianlahden sota, 425 000 miestä vapauttamaan Irakin miehittämä Kuwait. 1994–1995 rauhanturvajoukkoja Somaliaan. Haitin miehitys 1994– ja sen jälkeinen 2400 miehen rauhanturvajoukot. Bosnia ja Hertsegovina ja Makedonia rauhaturvajoukkoja 1995–. Ohjusisku Sudaniin ja Afganistaniin elokuussa 1998. Ohjusisku Sudaniin ja Afganistaniin elokuussa 1998. Jugoslavian pommitukset 1999. Itä-Timor pieni määrä rauhanturvajoukkoja 1999–. Ehkä meidän pitäis vähän muuttaa käsityksiä maailman tilanteesta?

https://rickrozoff.files.wordpress.com/2014/03/securedownload.png